2010. április 19., hétfő

Juniperus media alakítása

Faiskolából származó boróka alakítás előtt.
A törzs és az alsó ágak letisztítása.
A fölső ágat gondoltam hogy kinevezem törzsnek. A rafia áztatása után betekertem a törzset.

Majd a drót feltekerése a törzsre.
Majd szépen fokozatosan a törzs hajlítása.

Görbítés és a vékonyabb drótok feltekerése a kisebb ágakra.
A felesleges ágak egy részének eltávolítása.
Majd a kisebb ágak metszése és végleges beállítása.
A nagyobb ágakat azért hagytam meg ha véletlen valamilyen okból a drótozott ág elszáradna tartaléknak legyenek még ágak. A másik ok hogy az élő ágakból jobb jin-t csinálni mint az olyanból ami már száraz. Könnyebb a kérget lefejteni. Majd a nyáron vagy ősszel megcsinálom a jin-t.

2010. április 15., csütörtök

ezüst juharok



Szabadban nevelt ezüstjuharok. Magról ültetettek. (2004) A tavasszal kihajtott levelek vörösek. Már a frissen kinyílt hajtások középső levélpárját ki kell csípni, így csökken a levelek közötti távolság. Egyenlőre hagyom őket szabad földben még pár évig, had vastagodjon a törzsük.

2010. április 12., hétfő

Juniperus tanuki

2010 tavasz
2009 nyár
2009 tavasz

Ez egy ráültetés amit még tavaly csináltam. Idén egy cseréptálba került a növény. Még van rajta mit alakítani, az ágaknak be kell sűrűsödni és a törzsnek is hozzá kell nőnie az elhalt részhez. A holt részen van mit csiszolni és le is kell majd kenni mészkénlével.

Virágzik a meggyfa




Ez a meggyfa egy gyökérsarjból lett alakítva. 2004-ben szereztem be és azóta nevelkedett cserépben is, meg idén lesz harmadik éve hogy szabadban nevelem. Eddig háromszor virágzott. Legutóbb 2 éve. Hagyom még pár évet szabad földben nevelkedni had erősödjön a törzse.