2010. április 19., hétfő

Juniperus media alakítása

Faiskolából származó boróka alakítás előtt.
A törzs és az alsó ágak letisztítása.
A fölső ágat gondoltam hogy kinevezem törzsnek. A rafia áztatása után betekertem a törzset.

Majd a drót feltekerése a törzsre.
Majd szépen fokozatosan a törzs hajlítása.

Görbítés és a vékonyabb drótok feltekerése a kisebb ágakra.
A felesleges ágak egy részének eltávolítása.
Majd a kisebb ágak metszése és végleges beállítása.
A nagyobb ágakat azért hagytam meg ha véletlen valamilyen okból a drótozott ág elszáradna tartaléknak legyenek még ágak. A másik ok hogy az élő ágakból jobb jin-t csinálni mint az olyanból ami már száraz. Könnyebb a kérget lefejteni. Majd a nyáron vagy ősszel megcsinálom a jin-t.

4 megjegyzés:

  1. Szia
    Nagyon jó lett:eddig minidg tartottam magam az örökzöldektől.Mert nem tudtam az ágakat hogyan rendezni ,vágni.De egyre jobban kedvet kapok

    Üdv

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Szép munka! Egy igen értelmes (ha lehet ilyet mondani) alakítása a tipikus faiskolai anyagnak. Nem tudom mennyire tervezett, vagy spontán alakult ki a vonalvezetés, de így elsőre tükröz némi átgondoltságot. A koronát érdemes lenne kicsit levegősebbé varázsolni, amúgy nagyon szépen borul a gyökér fölé. Szerintem idén már ne piszkáld, hagyd a jinezést is. Kapjon rendesen tápot, had szaladjon a teteje, nem is érdemes visszacsípni sem. Ha elbontanád a raffiát, látni lehetne, hogy a kéreg alatta mennyire sérül ilyenkor, ahhoz, hogy ezt megnyugtatóan kinője hagyni kell nőni.
    De visszatérve, tényleg szép munka.
    Üdv!
    Balázs

    VálaszTörlés
  3. Köszi mindenkinek!
    Már előre volt egy elgondolásom hogy fogom alakítani mert csináltam róla több vázlatot és ez tűnt a legjobbnak. Egyenlőre jól betápozom hadd nőjön és később lehet majd szelektálni az ágak közül is. Majd látjuk mi lesz vele később.

    VálaszTörlés
  4. Sayonara!
    A shohinmaffia téged is vár a kiírt pályázatára! :)

    VálaszTörlés